The Open Sound System is not working

Advertisement
I have installed and configured OSS following the Wiki, but I still get no sound. Any idea of what problem this is?
Thanks in advance.
Last edited by R_Rios (2009-09-22 21:26:31)
Advertisement

Replay

I have also have a problem with OSS4 on KDE 4.3. I have installed installed and got the sound but the volume output is too low even When I set it to max
> ossmix
Selected mixer 0/High Definition Audio ALC883
Known controls are:
jack.green.mode <front|rear|center/LFE|side|pcm4|input> (currently front)
jack.green [<leftvol>:<rightvol>] (currently 29.9:29.9 dB)
jack.green.mute ON|OFF (currently OFF)
jack.pink.mode <front|rear|center/LFE|side|pcm4|input> (currently front)
jack.pink [<leftvol>:<rightvol>] (currently 29.9:29.9 dB)
jack.pink.mute ON|OFF (currently OFF)
jack.fp-pink.mode <front|rear|center/LFE|side|pcm4|input> (currently front)
jack.fp-pink [<leftvol>:<rightvol>] (currently 29.9:29.9 dB)
jack.fp-pink.mute ON|OFF (currently OFF)
jack.blue.mode <front|rear|center/LFE|side|pcm4|input> (currently input)
jack.blue [<leftvol>:<rightvol>] (currently 29.9:29.9 dB)
jack.blue.mute ON|OFF (currently OFF)
jack.fp-green.mode <front|rear|center/LFE|side|pcm4|input> (currently front)
jack.fp-green [<leftvol>:<rightvol>] (currently 29.9:29.9 dB)
jack.fp-green.mute ON|OFF (currently OFF)
record.mix.mute.mic1 ON|OFF (currently OFF)
record.mix.mute.fp-mic1 ON|OFF (currently OFF)
record.mix.mute.linein1 ON|OFF (currently OFF)
record.mix.mute.fp-headphone1 ON|OFF (currently OFF)
record.mix.mute.green1 ON|OFF (currently OFF)
record.mix.mute.input-mix1 ON|OFF (currently OFF)
record.mix1 [<leftvol>:<rightvol>] (currently 46.4:46.4 dB)
record.mix.mute.mic2 ON|OFF (currently OFF)
record.mix.mute.fp-mic2 ON|OFF (currently OFF)
record.mix.mute.linein2 ON|OFF (currently OFF)
record.mix.mute.fp-headphone2 ON|OFF (currently OFF)
record.mix.mute.green2 ON|OFF (currently OFF)
record.mix.mute.input-mix2 ON|OFF (currently OFF)
record.mix2 [<leftvol>:<rightvol>] (currently 46.4:46.4 dB)
misc.mic [<leftvol>:<rightvol>] (currently 46.4:46.4 dB)
misc.fp-mic [<leftvol>:<rightvol>] (currently 46.4:46.4 dB)
misc.linein [<leftvol>:<rightvol>] (currently 46.4:46.4 dB)
misc.fp-headphone [<leftvol>:<rightvol>] (currently 46.4:46.4 dB)
misc.green [<leftvol>:<rightvol>] (currently 46.4:46.4 dB)
misc.input-mix <mic|fp-mic|linein> (currently mic)
misc.front-mute ON|OFF (currently OFF)
misc.input-mix-mute1 ON|OFF (currently OFF)
misc.front1 [<leftvol>:<rightvol>] (currently 37.4:37.4 dB)
misc.front2 <front|input-mix> (currently front)
misc.rear-mute ON|OFF (currently OFF)
misc.input-mix-mute2 ON|OFF (currently OFF)
misc.rear1 [<leftvol>:<rightvol>] (currently 46.4:46.4 dB)
misc.rear2 <rear|input-mix> (currently rear)
misc.center/lfe-mute ON|OFF (currently OFF)
misc.input-mix-mute3 ON|OFF (currently OFF)
misc.center/lfe1 [<leftvol>:<rightvol>] (currently 46.4:46.4 dB)
misc.center/lfe2 <center/LFE|input-mix> (currently center/LFE)
misc.side-mute ON|OFF (currently OFF)
misc.input-mix-mute4 ON|OFF (currently OFF)
misc.side1 [<leftvol>:<rightvol>] (currently 46.4:46.4 dB)
misc.side2 <side|input-mix> (currently side)
misc.pcm4-mute ON|OFF (currently OFF)
misc.input-mix-mute5 ON|OFF (currently OFF)
misc.pcm41 [<leftvol>:<rightvol>] (currently 46.4:46.4 dB)
misc.pcm42 <pcm4|input-mix> (currently pcm4)
vmix0-enable ON|OFF (currently ON)
vmix0-rate <decimal value> (currently 48000) (Read-only)
vmix0-channels <Stereo|Multich> (currently Stereo)
vmix0-src <Fast|High|OFF> (currently Fast)
vmix0-outvol <monovol> (currently 25.0 dB)
vmix0-invol <monovol> (currently 25.0 dB)
vmix0.pcm8 [<leftvol>:<rightvol>] (currently 25.0:25.0 dB) ("knotify4")
vmix0.pcm9 [<leftvol>:<rightvol>] (currently 25.0:25.0 dB)
vmix0.pcm10 [<leftvol>:<rightvol>] (currently 25.0:25.0 dB)
vmix0.pcm11 [<leftvol>:<rightvol>] (currently 25.0:25.0 dB)
How to Increase volume to max level?
[edit]
Some extra info
> ossinfo
Version info: OSS 4.2 (b 2000/200909090620) (0x00040100) GPL
Platform: Linux/x86_64 2.6.30-ARCH #1 SMP PREEMPT Wed Sep 9 14:16:44 CEST 2009 (moody)
Number of audio devices: 8
Number of audio engines: 12
Number of MIDI devices: 0
Number of mixer devices: 1
Device objects
0: osscore0 OSS core services
1: oss_hdaudio0 Intel HD Audio interrupts=13214547 (13381872)
HD Audio controller Intel HD Audio
Vendor ID 0x808627d8
Subvendor ID 0x1458a002
Codec 2: ALC883 (0x10ec0883/0x1458c603)
2: oss_usb0 USB audio core services
MIDI devices (/dev/midi*)
Mixer devices
0: High Definition Audio ALC883 (Mixer 0 of device object 1)
Audio devices
HD Audio play front /dev/oss/oss_hdaudio0/pcm0 (device index 0)
HD Audio play rear /dev/oss/oss_hdaudio0/pcm1 (device index 1)
HD Audio play center/LFE /dev/oss/oss_hdaudio0/pcm2 (device index 2)
HD Audio play side /dev/oss/oss_hdaudio0/pcm3 (device index 3)
HD Audio play pcm4 /dev/oss/oss_hdaudio0/pcm4 (device index 4)
HD Audio play spdif-out /dev/oss/oss_hdaudio0/spdout0 (device index 5)
HD Audio rec mix /dev/oss/oss_hdaudio0/pcmin0 (device index 6)
HD Audio rec mix /dev/oss/oss_hdaudio0/pcmin1 (device index 7)
Nodes
/dev/dsp -> /dev/oss/oss_hdaudio0/pcm0
/dev/dsp_in -> /dev/oss/oss_hdaudio0/pcm0
/dev/dsp_out -> /dev/oss/oss_hdaudio0/pcm0
/dev/dsp_ac3 -> /dev/oss/oss_hdaudio0/spdout0
/dev/dsp_mmap -> /dev/oss/oss_hdaudio0/pcm0
/dev/dsp_multich -> /dev/oss/oss_hdaudio0/pcm0
I also ran "osstest" command and I only twice and rest there is no sound
No sound
/dev/oss/oss_hdaudio0/pcm1 (audio engine 1): HD Audio play rear
- Performing audio playback test...
  <left> OK <right> OK <stereo> OK <measured srate 47995.00 Hz (-0.01%)>
/dev/oss/oss_hdaudio0/pcm2 (audio engine 2): HD Audio play center/LFE
- Performing audio playback test...
  <left> OK <right> OK <stereo> OK <measured srate 47993.00 Hz (-0.01%)>
/dev/oss/oss_hdaudio0/pcm3 (audio engine 3): HD Audio play side
- Performing audio playback test...
  <left> OK <right> OK <stereo> OK <measured srate 47993.00 Hz (-0.01%)>
/dev/oss/oss_hdaudio0/pcm4 (audio engine 4): HD Audio play pcm4
- Performing audio playback test...
/dev/oss/oss_hdaudio0/pcmin0 (audio engine 6): HD Audio rec mix
- Skipping input only device
/dev/oss/oss_hdaudio0/pcmin1 (audio engine 7): HD Audio rec mix
- Skipping input only device
I hear the Sound
dev/oss/oss_hdaudio0/pcm0 (audio engine 0): HD Audio play front
Note! Device is in use (by PID 0/VMIX) but will try anyway
- Performing audio playback test...
  <left> OK <right> OK <stereo> OK <measured srate 47980.00 Hz (-0.04%)>
/dev/oss/oss_hdaudio0/spdout0 (audio engine 5): HD Audio play spdif-out
- Performing audio playback test...
  <left> OK <right> OK <stereo> OK <measured srate 47993.00 Hz (-0.01%)>
Please help
Last edited by cool (2009-09-23 12:07:12)

My sound system does not work AFTER installing pc to tv wireless connection

my sound system does not work after installing hp pc to tv wireles device when I am using lap top for other purposes.Hi, You don't install VS2010 on the client PC, then where did the Form Invoice not work? When you run it from another version of VS?

Tecra 9000: After SP2 installation the Yamaha sound driver does not work

Hi, I own a Tecra 9000, with a Yamaha AC-XG sound card. The problem is that since I installed Windows XP with SP2 included, I lost my sound. I know also that Toshiba is aware of this situation and they have managed to post a solution for it. I've tri

TS1574 optic digital port can't be shut off and the sound of speakers not working! what to do?

optic digital port can't be shut off and the sound of speakers not working! what to do? this happened after taking out the head-phones. Now even after pressing CMD+ALT+P+R when booting - the sound of booting appeares BUT after the desktop is ready th

Hi, I have a MAC (version 10.10.2) and installed Creative Suite one year ago. Now I want to open the Illustrator, but it does not work. It says I should install old Java SE 6-Runtime-Version to open „Adobe Illustrator CS6". Where can I find it? Thanks for

Hi, I have a MAC (version 10.10.2) and installed Creative Suite one year ago. Now I want to open the Illustrator, but it does not work. It says I should install old Java SE 6-Runtime-Version to open „Adobe Illustrator CS6". Where can I find it? Thank

Hello! I have a iPhone When I enter the SIM card lock is not working from Sweden and I'm in Iraq, how do you open it?? Thank you

Hello! I have a iPhone When I enter the SIM card lock is not working from Sweden and I'm in Iraq, how do you open it?? Thank youHussein AL-Saady wrote: I contact my relatives in Sweden have gone to Apple there Did we tell you to contact Apple?  No. 

The rating system is not working.  I'm using LR 5.4 on a Mac with OS 10.8.5.  Any suggestions please?

The rating system is not working.  I'm using LR 5.4 on a Mac with OS 10.8.5.  Any suggestions please?Firefox 4 requires at least OS X 10.5 and an Intel Mac. There is a third party version of Firefox 4 that runs on OS X 10.4/10.5 and PPC Macs, for det

Logical system name in SLD for the R3 buss. system is not open for input.??

Dear all, We are upgrading to PI 7.1  and have a problem in a scenarie  where PI is sending IDOC to R3. The problem is probably related to the fact that it is not possible to write a logical system  name in SLD for the R3 system. I can not read the l

Open in Photoshop still not working

Hello. For some reason the Open in Phortosop command stopped working for me in LR5.5, although I was able to get it going again by uninstalling/reinstalling Photoshop or Lightroom. Then, with LRCC everything worked. Now it is not working again. This

I have a iMac running on an iMac and the F operation keys are not working properly.

My new iMac bluetooth keyboard is having issues all of the F operation keys are not working exept for F12 witch is supposed to be volume up takes me to mission control. I went into system prefrences and there was no setting in keyboard for the volume

I cannot get any sound..it says my sound card is not working properly...how do i fix this.

HP PC 2000 notebook, windows 7 operating system can't get any sound..says the sound card is not working..how can i fix this...You need to contact Adobe for you billing problem this is a user four not adobe customer support. For your Photoshop Problem

HT4085 My sound effects is not working

My sound effects is not working can help me ?(A) Reset iPad Hold down the Sleep/Wake button and the Home button at the same time for at least ten seconds, until the Apple logo appears Note: Data will not be affected. (B) Make sure sound is not muted.

The product I bought its not working as i expected, it doesn´t translate the exact information from pdf to excel, how can you help me or how can you return my money back....

how can you help meWhat about adobé export PDF. ? Enviado desde mi iPhone El 07/05/2014, a las 23:00, Claudio González <[email protected]> escribió: The product I bought its not working as i expected, it doesn´t translate the exact information from

I am actually using a free trial of photoshop cc and the contact sheet option does not work-?

i am actually using a free trial of photoshop cc and the contact sheet option does not work...Hi dmomoney24  , Kindly refer : CC desktop lists applications as "Up to Date" when not installed. Please revert if the problem persists. Thanks, Atul S

I have two yahoo mail accounts. I went to bed and both were accessible on my iphone. I woke up and one was not able to receive any mail. I have deleted the account and added it back and changed the password. Still does not work. Any help?

I have two yahoo mail accounts. I went to bed and both were accessible on my iphone. I woke up and one was not able to receive any mail. I have deleted the account and added it back and changed the password. Still does not work. Any help?Download the

My iPod dispalys this message: "Connect to a computer. Use iTunes to restore."  When I connect to a computer, iTunes doesn't recognise it.  The iPod 5th Gen does not work at all. How do I fix my iPod without losing any data?

My iPod dispalys this message: "Connect to a computer. Use iTunes to restore."  When I connect to a computer, iTunes doesn't recognise it.  The iPod 5th Gen does not work at all. How do I fix my iPod without losing any data? I have seen the Appl

I have F.F 3.6 and windows 7.: 1) When i want to buy a airplane ticket and want to select 2 adults or 2 children, the draw down select, does not work in any websides,? WHY?. 2) Have FF any problems with SKYPE

I have F.F 3.6 and windows 7.: 1) When i want to buy a airplane ticket and want to select 2 adults or 2 children, the draw down select, does not work in any websides,? WHY?. 2) Have FF any problems with SKYPE == This happened == Not sure how often ==

How do I assign ringtones to contacts on the iPhone 5s I tried going to contacts and the edit but it did not work

I tried going to contacts and then to edit but although it shows the desired ringtone it does not work and I still get the default toneReset your device: hold down the home button along with the sleep/wake button until the screen goes black and you s

Photoshop SC5. What's the problem, Automate / Batch, did not work.

Photoshop SC5. What's the problem, Automate / Batch, did not work. Message was edited by: roomusWhat OS?  Details? What error message?Read other 2 answers

HT204088 Dear sirs,  Could you please help me on my problem with my apple ID  I create new account with security questions, and when I try to purchase paid application,it ask me for answers the questions but it's not working,  My account have 50$ and stil

Dear sirs, Could you please help me on my problem with my apple ID I create new account with security questions, and when I try to purchase paid application,it ask me for answers the questions but it's not working, My account have 50$ and still didn'