Can't get more than one month of backups with Time Machine

Advertisement
I seem to be having persistent problems with TM. I have a 1TB HD and in the past I have been able to get up to several months of backups from around 140GB with exclusions. However, lately I seem to be plagued with "SystemFlipper" messages that start a full backup and result in the removal of previous backup such that I seem unable get have more than just over one month of backups.  This seem to occur mostly at the first backup of each day and then works fine for each subsequent hour after doing the "Full Reset" as per Pondini (http://pondini.org/TM/A4.html). Other days it seems to work fine.
I have been reviewing other related discussion in this forum and cannot seem to find an answer. It is possibly to do with residual pre-Intel programmes is the best I can determine, but the problem is how to find the culprits in my list of applications either remove them all together or transfer them to another HD I use for non-essential data and files. I have done this for a lot of other data and have added exclusions for some file that were giving me identified issues.
Would appreciate any suggestions as I'm getting a little frustrated at having to do a reset so often, and  not being able have a greater time period of backups given that there was a time when I had nearly a year's worth.
Thanks, Dave
Advertisement

Replay

Start Firefox in [[Safe Mode]] to check if one of your add-ons is causing your problem (switch to the DEFAULT theme: Tools > Add-ons > Themes).
See [[Troubleshooting extensions and themes]] and [[Troubleshooting plugins]]
If it does work in Safe-mode then disable all your extensions and then try to find which is causing it by enabling one at a time until the problem reappears.
You can use "Disable all add-ons" on the ''Safe mode'' start window.
You have to close and restart Firefox after each change via "File > Exit" (on Mac: "Firefox > Quit")